onsdag 18 januari 2017

Favorit i repris gånger 3

Vi i köket tycker det är väldigt roligt när barnen engagerar sig i skolans matlagning. Det är ju dem som är våra gäster, så det är ju självklart att de ska få vara med att påverka och komma med idéer.
Så när ett barn kommer in med ett recept som vi kan klara av att göra i köket så får de vara med att laga den. Denna vecka har vi gjort en favorit i repris gånger tre.

I måndags gjorde vi Emils bästa bjudrätt, som består av en köttfärsröra med mycket curry och chilisås. Till den serverade vi ris, kokos, rostade pumpa/solrosfrön och mango chutney. Emil var ju självklart med och såg till att det smakade "rätt".

I tisdags var Saga och Meja inne i köket och hjälpte till att fixa en god tomatsås till lunchen. Vi serverade en vegetarisk pastabuffé med tomatsås (som vi smugit i lite linser i), pesto gjord på bland annat dill, persilja och gräslök, linsröra, rostade kikärtor samt en massa olika goda salladssorter.

Idag onsdag har Hugo varit med och gjort sin goda citronsås till fiskgratängen. Den innehåller grädde, crème fraiche, citronskal, citronsaft, fiskbuljong, lite socker samt salt och peppar. Väldigt enkel sås att göra men VÄLDIGT GOD!

Så tack ännu en gång alla fina barn som gör vårt redan roliga jobb ännu roligare.