fredag 24 mars 2017

BONDENS DAG


Idag har vi haft en rolig dag på jobbet. Vi har haft glädjen att få använda oss av riktigt bra och närproducerade råvaror.

Till frukost gjorde vi havregrynsgröt på havregryn från Limabacka kvarn. Och bröd från Skällinge hembageri.

Vi har länge diskuterat om att vi gärna skulle vilja servera lamm någon gång här i skolan, men att vi varit lite fega då det kanske inte uppskattas av alla. Men nu tänkte vi att vi måste prova så vi beställde lammgrytbitar från Holmåkra lamm & nöt som Lillegårdens kött & chark levererade till oss. Vi bestämde oss för att göra en smakrik Marockansk lammgryta med couscous och yoghurt till.

I salladsbuffén hade vi bland annat sallad och gurka från Warberg Tomat. Då Raimo hade råkat glömma oss igår så fick han gå ut extra igår kväll och plocka våra gurkor som han så snällt levererade till oss klockan sju i morse. Lyxigt med nyplockade gurkor och dessutom fantastik goda.

Vi brukar få mycket beröm för vår mat här men idag har vi fått så mycket beröm från både stora och små att vi nästan blev lite generade.

Ord vi fått till oss idag...
"Jag tycker inte om lamm, men det här var fantastiskt gott. Kan man få receptet"
"Nu behöver man ju inte göra nån finare helgmat för det har vi ju redan fått här"
"Det var supergott"

Man blir alldeles varm i själen av att höra sånt här och det gör vårt redan roliga jobb ännu roligare.

Trevlig helg från oss i köket!



Här har vi Erik från Lillegårdens kött & chark som levererar
lammkött som  Holmåkra lamm & nöt har producerat.


Raimo från Warberg tomat kommer här med nyplockad
gurka,
härlig sallad och fräscha örter.
Några av dagens produkter







Marockansk lammgryta


Såhär glad blir man av att servera närproducerat




Dagens lunch