fredag 16 oktober 2015

Vegetarisk pastagratäng

Vegetarisk gratäng med tacosmak

Ingredienser:
Sojafärs
Bruna bönor 
Gröna linser
Champinjoner
Gul lök
Krossade tomater
Grönsaksbuljong
Grädde el. Crème fraîche 
Salt och peppar
Pasta
Riven ost

Blötlägg sojafärs, bruna bönor och linser dagen innan.

Mixa bönorna och champinjonerna och fräs i en gryta tillsammans med lök, sojafärs och linser. 
Krydda med tacokrydda och häll i krossade tomater, grönsaksbuljong, grädde el. Crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Kan behöver spädas med lite vatten. Såsen ska bli som en ganska lös "köttfärssås". Blanda pasta (Penne) och sås i ett bleck. Tänk på att pastan drar åt sig mycket vätska så det måste vara ganska löst. Toppa med riven ost och gratinera i ugn.

Vi använde ca 3/6 sojafärs, 1/6 bönor, 1/6 gröna linser och 1/6 champinjoner som utgjorde själva basen i färsen.